نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی

نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی

نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی ، یکی از مهمترین سوالات و دغدغه های مراقبتی کسانی است که اقدام به جراحی بینی خود کرده اند . اصولا داستان جراحی بینی به فرایند انتخاب جراح و جراحی اصولی ختم نمی شود ؛ بلکه داستان جراحی بینی تازه بعد از عمل ، آغاز خواهد شد. داستانی که شمارا با چالش هایی روبرو می کند که عدم رعایت آنها می تواند زحمات و هزینه های شما را از بین ببرد . یکی از مهمترین این چالش ها ، نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت پس تا انتها با ما همراه باشید.
توجه: تمامی توصیه‌هایی که در این مقاله آمده توسط پزشکان متخصص مورد تأیید قرار گرفته؛ اما لازم است بدانید که اولویت شما در جهت مراقبت‌های بعد از عمل جراحی بینی، توصیه‌ها و نکات جراح بینی خودتان است. از این بابت که جراح شما، توصیه‌هایی را متناسب با بدن شما و نوع جراحی به شما ارائه می‌کند که شاید با این توصیه‌ها همخوانی نداشته باشد. پس پیشنهاد می‌شود که در کنار مطالعه این مقاله، حتماً در ارتباط با نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی از پزشک جراح خود نیز سؤال کنید.

نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی به چه صورت است؟!

عموم پزشکان جراح زیبایی در دستورالعمل نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی توصیه می‌کنند که تا ۲ هفته بعد از عمل بینی، به‌صورت طاق‌باز رو به سقف بخوابید و از به پهلو خوابیدن پرهیز کنید. این توصیه ازآن‌جهت مهم است که در زمانی که هنوز بینی دچار ورم و کبودی‌های بسیار زیاد است، خوابیدن به پهلوها موجب می‌شود تا ورم به یک سمت متمایل شود و بینی شما کج به نظر برسد. پس بهترین توصیه این است که تا زمانی که ورم شما به‌اندازه کافی سفت نشده، به‌صورت طاق‌باز بخوابید و از به پهلو خوابیدن جلوگیری کنید تا به سبب ناپایداری بینی در این زمان، بر شکل آن تأثیر نگذارید. این موضوع حداقل تا ۲ هفته بسیار مهم است.
نکته مهم دیگری که در نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی باید به آن توجه کنید، توجه به گردش خون رگ‌های ناحیه بینی است. گردش خون زیاد در بینی باعث کاهش سرعت بهبود ورم‌های ناحیه بینی می‌گردد. پس باید به‌گونه‌ای، سرعت گردش خون داخل بینی را به کمترین میزان ممکن برسانیم. بهترین توصیه‌ای که پزشکان جراح بینی به بیماران خود می‌کنند، استفاده از ۲ بالشت و بالابردن سر است. این حرکت باعث می‌شود که سر شما نسبت به بدنتان زاویه‌ای کمتر از ۱۸۰ درجه داشته باشد و گردش خون در ناحیه بینی به‌کندی اتفاق بیفتد در نتیجه ورم بینی سریع‌تر کاهش یابد و بهبودی هرچه سریع‌تر اتفاق بیفتد.

چطور از به پهلو خوابیدن بعد از عمل بینی جلوگیری کنیم؟!

متوجه شدیم که به پهلو خوابیدن، موجب حرکت ورم به یک سمت و درنتیجه کج‌شدن بینی در نمای ظاهری می‌گردد. اما چه توصیه‌ای جهت جلوگیری از این اتفاق داریم؟! پیشنهاد اصفهان کلینیک در ارتباط با نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی، استفاده از بالشت های گردنی بادی می‌باشد. بالشت های گردنی بادی به دلیل اینکه فضای دوطرف سر را پر می‌کنند، اجازه حرکت بدن به طرفین را در شب از شما می‌گیرند در نتیجه باعث می‌شوند تا شما در تمام طول شبانه‌روز به‌صورت طاق‌باز و در آرامش به خواب خود ادامه دهید. تأکید ما بر استفاده از بالشت های گردنی بادی بجای اسفنجی، به دلیل مقاومت بیشتر این بالشت ها در مقابل حرکت هستند. بالشت های اسفنجی به دلیل نرم‌تر بودن، امکان چرخش سر به طرفین را از فرد نمی‌گیرد در نتیجه ممکن است به‌صورت غیرارادی در خواب به پهلو بخوابید و از عوارض آن برخوردار شوید.

خواب راحت بعد از عمل بینی چطور ممکن می‌شود؟!

در ارتباط با نبایدهای خوابیدن و نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی صحبت کردیم. اکنون می‌خواهیم بدانیم که چگونه می‌توانیم یک خواب خوب را تجربه کنیم؟! حتماً کسانی که بینی خود را به دست جراحان زیبایی سپرده‌اند، تجربه مشکلاتی از قبیل خوروپف، سردرد، دهان خشک و… را داشته‌اند. برای حل این مشکلات کافی است:
۱. خوروپف: ۲ بالشت را زیر سر خود قرار دهید تا صدای کمتری در خواب تولید کنید. خوروپف بعد از عمل جراحی بینی به دلیل التهاب داخلی بینی اتفاق می‌افتد. این ورم‌ها و صدای خوروپف طبیعی است پس در وهله اول از اطرافیان خود صبر درخواست کنید. میزان خوروپف شما زمانی کاسته خواهد شد که ورم بینی شما کمتر شود. پس بهتر است برای این مسئله برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام دهید (مثل استفاده مکرر از آب آناناس یا کمپرس سرد). در وهله دوم بهتر است از ۲ بالشت برای بالابردن سر خود و کاهش صدای خوروپف استفاده کنید تا خوابی راحت را تجربه کنید.
۲. گردن درد: پیش‌ازاین توصیه شد که به جهت کاهش جریان خون در ناحیه بینی یا کاهش صدای خوروپف، از دو بالشت استفاده کنید. اما بسیار پیش‌آمده که افراد با گردن درد مواجه شدند و توان استفاده از دو بالشت را نداشته‌اند. برای این اتفاق نیز در نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی، راه‌حل داریم. شما می‌توانید بجای استفاده از دو بالشت، دو عدد آجر زیر تخت خود قرار دهید تا بدن شما نسبت به جاذبه زمین زاویه پیدا کند و گردش خون در بینی کاهش یابد.
۳. دهان خشک: ورم بینی و وجود تامپون‌ها در داخل بینی موجب شده تا تنفس به‌صورت دهانی اتفاق بیفتد! تنفس دهانی و خشک موجب آسیب به دندان‌ها و حس بد خشکی دهان و لب‌ها بعد از بیدارشدن می‌شود. راهکار اصفهان کلینیک برای جلوگیری از این اتفاق در نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی، استفاده از بخور سردوگرم و ایجاد فضای مرطوب در اتاق‌خواب است. ایجاد یک فضای مرطوب حتی در بیداری موجب می‌شود تا دهان خشک نشود و تنفس دهانی به‌راحتی صورت پذیرد.

نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی

چگونه از عوارض خوابیدن به پهلو بعد از عمل بینی جلوگیری کنیم؟!

این پیشامد برای تمامی کسانی که عمل جراحی بینی انجام می‌دهند محتمل است که به پهلو بخوابند و دچار کج‌شدن ورم شوند. اما اصلاً نگران این موضوع نباشید. اگر این اتفاق برای بینی شما افتاد، تنها کافی است به پزشک جراح خود مراجعه کنید تا با ماساژهای لازم، ورم بینی را به حالت اصلی برگردانید.

در نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی، به نکات زیر توجه کنید:

• پیشنهاد می‌شود که تا سه ماه پس از عمل بینی، یک بالشت را در حین خوابیدن بغل کنید. بغل‌کردن بالشت موجب می‌شود تا از برخورد دست به بینی جلوگیری شود.
• در حین خواب، حتماً از کمپرس یخ به همراه یک دستمال استفاده کنید تا علاوه بر کمک به بهبود ورم‌ها، از سردرد احتمالی نیز ممانعت کنید.
• حداقل ۶ تا ۸ ساعت پیش از خواب، از خوردن کافئین پرهیز کنید و بیشتر زمان شبانه‌روز را به استراحت بپردازید.
• از خوردن قرص خواب بدون تجویز پزشک کاملاً خودداری کنید.

جمع‌بندی

مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که افرادی که اقدام به جراحی بینی کرده‌اند، حداقل به مدت ۲ هفته باید به‌صورت کاملاً طاق‌باز به خواب روند و سر خود را نسبت به تخت با زاویه‌ای بین ۳۰ تا ۴۵ درجه قرار دهند. در پایان به این موضوع نیز دقت کنید که نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی بدون توجه به قراردادن کمپرس یخ، اهمیت خود را کمتر از قبل نشان می‌دهد. پس در استفاده از کمپرس یخ نیز توجه لازم را داشته باشید. جهت دریافت مشاوره بیشتر و پر کردن فرم درخواست جراحی بینی، با شماره‌های متخصصین ما در اصفهان کلینیک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *