دوره نقاهت عمل بینی

دوره نقاهت عمل بینی

جراحی بینی از متداول‌ترین جراحی‌های زیبایی است که امروزه توسط بسیاری از بانوان و آقایان انجام می‌شود. بسته به میزان کاری که باید انجام شود، رینوپلاستی یک عمل پیچیده است که به نهایت دقت، صبر و مهارت نیاز دارد. بااین‌وجود بعد از عمل جراحی بیمار باید مدت زمانی را صرف نقاهت بعد از جراحی کند. یکی از دغدغه‌های زیباجویان و کسانی که قصد انجام رینوپلاستی دارند، این است که دوره نقاهت عمل بینی چقدر است و چگونه می‌توان زمان التیام و بهبودی را کاهش داد؟ در این مقاله به طور مفصل به این سؤالات پاسخ می‌دهیم.

روند دوره نقاهت عمل بینی به چه صورت است؟

به طور متوسط دوره نقاهت عمل بینی و روند بهبودی کامل پس از جراحی بینی، حدود یک سال طول می‌کشد. با رعایت برخی نکات در حفظ سلامتی و مراقبت مطلوب از بینی، این زمان کاهش می‌یابد. برای اینکه درک بهتری از آنچه در طول دوره نقاهت جراحی بینی داشته باشید، تجربیات هفته‌های بعد از جراحی را با هم بررسی می‌کنیم:
• هفته اول: جراح پلاستیک بینی شما را معاینه می‌کند و به‌احتمال زیاد اسپلینت شما را برمی‌دارد، اسپیلنت همان پانسمان یا گچ بینی است که محل جراحی را تا هفته پس از عمل از آسیب یا تغییر شکل حفظ می‌کند. در این مدت ممکن است متوجه کبودی‌‌های جزئی در اطراف چشم شوید. انجام کارهای سنگین یا قرارگرفتن در معرض نور آفتاب به مدت طولانی، بهبودی را به تأخیر می‌اندازد. در این هفته هیچ فشاری به ‌صورت خود وارد نکنید یا اجسام سنگین را بلند نکنید.
• هفته دوم: بیشتر کبودی و تورم صورت تا هفته دوم فروکش کرده و صورت به شکل طبیعی نزدیک‌تر است. ممکن است در ناحیه بینی و به‌خصوص محل بخیه‌ها کمی ورم و گرما حس کنید.
• هفته سوم و چهارم: در هفته اگر ورزش می‌کنید، در این مرحله می‌توانید تمرینات قلبی عروقی را از سر بگیرید. همچنان از انجام فعالیت‌های سنگین بپرهیزید. بعد از گذشت چند هفته و انجام مشورت با جراح، می‌توانید تمرینات ورزشی حتی با شدت بالا را نیز انجام دهید.
• یک سال: تا این مرحله، روند بهبودی باید کامل شود. در این مرحله نباید تورم، کبودی، ناراحتی، قرمزی یا درد را تجربه کنید. همچنین، شما باید بتوانید نتایج کامل جراحی بینی خود را مشاهده کنید. معمولاً در افرادی که بینی گوشتی یا پوست ضخیم دارند، مرحله بهبودی کامل، کمی بیشتر زمان می‌برد.
نکته: در صورت مشاهده هر گونه عوارض جانبی غیرطبیعی، فوراً با جراح پلاستیک صورت خود مشورت کنید.

نکاتی برای بهبودی سریع‌تر بعد از جراحی بینی

از همان ابتدا، بلافاصله پس از جراحی بینی، در اتاق ریکاوری، استفاده از یخ کمک بزرگی به جلوگیری یا حداقل کاهش تورم و سیاهی و آبی می‌شود. توصیه می‌کنیم تا جایی که ممکن است در ۴۸ ساعت اول استفاده از یخ را فراموش نکنید. مراقبت زودهنگام از بینی پس از جراحی بینی، کلید بهبودی هرچه سریع‌تر بینی است. در شب اول پس از عمل سعی کنید به‌صورت نشسته استراحت کتید زیرا این موضوع به خروج خون موجود در بافت‌های بینی، کمک فراوانی می‌کند. رعایت نکات زیر به شما کمک می‌کند تا روند بهبودی سریع‌تری داشته باشید:
• برای کاهش تورم و ناراحتی در ۷۲ ساعت اول از کمپرس سرد روی گونه‌‌ها و پیشانی خود استفاده کنید. • تاحدامکان استراحت کنید؛ زیرا بدن شما از خواب برای بهبود و بازسازی استفاده می‌کند.
• از دوش آب گرم، وان آب گرم و حتی غذای گرم خودداری کنید. گرما می‌تواند تورم بافت بینی شما را افزایش دهد، بنابراین توصیه می‌کنیم دوش‌‌های ولرم و نوشیدنی‌‌ها و مواد غذایی با دمای اتاق را انتخاب کنید.
• حداقل شش هفته پس از جراحی سر خود را بالا نگه دارید تا میزان تورم و کبودی کاهش یابد.
• آفتاب‌سوختگی، روند بهبودی را به تأخیر می‌اندازد و سبب تیره شده پوست در محل جراحی می‌شود؛ حتی‌الامکان از نور آفتاب مستقیم دوری کنید.
• تا زمانی که جراح پلاستیک به شما اجازه نداده از عینک استفاده نکنید. استفاده از عینک، حتی برای زمان کوتاه، می‌‌تواند باعث ایجاد فرورفتگی در بافت بینی شود.
• عدم استعمال دخانیات بعد از جراحی بسیار مهم است. دو هفته قبل و تا وقتی که ممکن است پس از عمل بینی باید سیگار را ترک کنید. نیکوتین جریان خون را محدود می‌کند، در ریکاوری بدن شما اختلال ایجاد می‌کند و خطر بروز عوارض را افزایش می‌دهد.
• پس از جراحی از ورزش شدید و کار در باشگاه اجتناب کنید. بینی شما پس از جراحی بسیار شکننده و آسیب‌پذیر است. در ابتدا با پیاده‌روی آرام شروع کنید و ورزش خود را افزایش دهید.
• رعایت یک رژیم غذایی متعادل و صحیح، تأثیر بی‌نظیری در تسریع روند بهبودی در دوره نقاهت عمل بینی خواهد داشت، پروتئین، فیبر و مصرف انواع ویتامین را فراموش نکنید! با رعایت همین نکات ساده می‌توانید دوره نقاهت عمل بینی را تاحدامکان کاهش دهید و زودتر به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید. به‌طورکلی علائم هر فرد ممکن است متفاوت باشد، اما برخی از رایج‌ترین علائم بیماری هموروئید عبارت‌اند از:
• مشاهده خون قرمز روشن در مدفوع، روی دستمال توالت یا در کاسه توالت؛
• احساس درد و سوزش در اطراف مقعد؛
• تورم یا توده سفت در اطراف مقعد؛
• احساس خارش؛
• علائم هموروئید ممکن است مشابه دیگر بیماری‌ها باشد؛ بنابراین همواره برای اطمینان به پزشک متخصص مراجعه کنید.  

رژیم غذایی در دوره نقاهت عمل بینی

دوره نقاهت عمل بینی

بسیار مهم است که در دوره نقاهت عمل بینی، تغذیه مناسبی داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به بهبودی کمک کند.
* رژیم غذایی سرشار از پروتئین برای تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن برای بازیابی ضروری است. پروتئین بخش مهمی از پوست، ماهیچه، غضروف و خون را تشکیل می‌دهد. رژیم غذایی متشکل از آجیل، گوشت، تخم‌مرغ، ماست، ماهی و سایر غذا‌های غنی از پروتئین به بدن شما کمک می‌کند تا بافت‌‌های آسیب‌دیده اطراف بینی را بازسازی کند.
* از مصرف ویتامین غافل نشوید. مطمئن شوید که ویتامین‌‌های کافی در رژیم غذایی خود دارید، یعنی ویتامین A و ویتامین C. ویتامین A معمولاً در سبزیجات با برگ تیره مانند اسفناج و کلم یافت می‌شود. این نوع رژیم غذایی یک تقویت‌کننده سیستم ایمنی قوی است که می‌تواند به شما در مبارزه با عفونت بعد از جراحی کمک کند. ویتامین C نقش مهمی در تولید و بازسازی کلاژن دارد.
* از مصرف غذا‌های تند پرهیز کنید. مراقبت در سه هفته اول برای بهبودی پس از جراحی بینی حیاتی است. هر گونه تحریک بینی یا حفره بینی می‌تواند عوارضی ایجاد کند. در این دوران از مصرف غذا‌های تند پرهیز کنید. ادویه‌‌هایی مانند پودر فلفل قرمز می‌توانند سینوس‌‌های شما را تحریک کرده و تورم را بدتر کنند. تحریک بینی باعث طولانی‌شدن زمان بهبودی می‌شود.
* مصرف نمک خود را محدود کنید. نمک احتباس مایعات را افزایش می‌دهد که می‌تواند تورم را در طول دوره نقاهت عمل بینی، افزایش دهد. شما می‌توانید با مصرف یک رژیم غذایی کم‌سدیم در دو هفته اول پس از جراحی، تورم را به حداقل برسانید.

میزان درد در دوره نقاهت چقدر است؟

اغلب افراد گزارش کرده‌اند که میزان درد در دوره نقاهت عمل بینی از آنچه مورد انتظار بوده بسیار کمتر است، بااین‌حال احتمالاً در مراحل اولیه بهبودی جراحی بینی، ناراحتی خفیف تا متوسط را تجربه خواهید کرد. این درد به‌راحتی با مسکن‌‌های معمولی مورد تجویز پزشک مانند داروهای کدئین‌دار قابل‌کنترل است. در این شرایط بهتر است از مصرف آسپرین و داروهای رقیق‌کننده خون بپرهیزید؛ زیرا این مدل داروها با اثر بر زمان انعقاد خون، از تشکیل لخته جلوگیری کرده و روند بهبودی جراحی بینی شما را کندتر می‌کند.

کلام آخر

بعد از جراحی بینی، بینی شما در نتیجه تغییرات ایجاد شده در این ساختار آسیب‌پذیری بیشتری خواهد داشت. استخوان‌ها، غضروف‌ها و بافت‌های تا زمان بهبودی کامل، بسیار شکننده و حساس هستند به همین دلیل نحوه گذراندن دوره نقاهت عمل بینی بسیار مهم است. با رعایت دستورالعمل‌های پزشک، رژیم غذایی متعادل و مناسب و پرهیز از انجام فعالیت‌های بسیار سنگین و شدید تا زمان بهبودی نسبی، می‌توانید دوران نقاهت خود را کوتاه‌تر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *